Vitalia Pavlicenco: Filat vrea să „termine” partidele extraparlamentare


Filat o ia razna cu totul”, titrează, pe blogul său, preşedintele Partidului Naţional Liberal, Vitalia Pavlicenco. Politiciana critică „propunerea năzdrăvană” a premierului Filat de a reduce până la „două-patru săptămâni” durata campaniilor electorale pentru alegerile care urmează să aibă loc în Republica Moldova.

Pavlicenco dă de înţeles că decizia actualilor „mari liberali” de a reduce termenul campaniilor electorale, decizie pe care o etichetează pe blog cu sintagma „fără prag moral”, vine să confirme poziţia de odinioară a actualului şef al Partidului Moldova Unită, Vladimir Turcan, şi a „juniorului roşu” Grigore Petrenco, care, într-o campanie electorală, pe când la putere era guvernarea comunistă, spuneau că „poporul este sătul de campanii electorale, că lor nu le trebuie dezbateri la televizor” şi că „nu trebuie să le batem capul cu prea mult pluralism de opinie”.

„Văzând argumentele şi propunerile PLDM şi PL – care, iată, îşi dau mână când simt că au acelaşi interes!, cedând principii –, mă uit şi mă n’inun’ez să nu văd nicio diferenţă dintre zişii democraţi şi comunişti, care au rămas cu acelaşi mod de gândire şi acţiune – «facem toate trebuşoarele la întuneric»”, scrie Vitalia Pavlicenco în contextul unei emisiuni de dezbateri televizate la care au participat deputatul liberal-democrat Veaceslav Ioniţă şi deputatul liberal Ana Guţu.

În continuare, Pavlicenco scrie că lui Filat „partidele extraparlamentare îi sunt cel mai mare duşman”, iată de ce „vrea sa le «termine» şi printr-o campanie scurtă, de parcă partidele extraparlamentare ta-a-a-a-re au mai avut acces la Radioteleviziunea nepublică, ce şi-a pornit activitatea sub bagheta sa magică în discuţii la întuneric”.

„Aroganţa lui Filat pare să conducă tot mai evident la blocaje politice pe viitor”, scrie politiciana, acuzându-i pe „falşii liberal-democraţi” de faptul că „devin mai dihai decât comuniştii”.

„Îndemnăm PL-ul să aibă o atitudine raţionalaă şi democratică faţă de aiureala PLDM-ului, pentru că atunci când uiţi de bunul-simţ, Cel de Sus îţi aminteşte că nu poţi cumpăra cu banul chiar totul”, cochide politiciana Vitalia Pavlicenco.

HotNews.md

Reclame

Un răspuns

  1. […] Vitalia Pavlicenco: Filat vrea să “termine” partidele extraparlamentare Fri Aug 06, 2010 16:03 pm „Filat o ia razna cu totul”, titrează, pe blogul său, preşedintele Partidului Naţional Liberal, Vitalia Pavlicenco. Politiciana critică „propunerea năzdrăvană” a premierului Filat de a reduce până la „două-patru săptămâni” durata campaniilor electorale pentru alegerile care urmează să aibă loc în Republica Moldova. Pavlicenco dă de înţeles că decizia actualilor „mari liberali” de a reduce […] […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: