Scandalul religiilor continuă şi în cimitire


„Mi-au propus bani ca să le permit să profaneze biserica!” Declaraţia aparţine preotului Ion din s. Milceuşeni oferită pentru Unimedia în calitate de replică. „Nu a fost o problemă ca ei să intre pe teritoriul cimitirului, dar să nu treacă pe teritoriul bisericii. E posibil să avem aici şi moaştele unui sfânt, iar ei ne-ar fi profanat biserica în aşa mod”, a mai adăugat preotul.

„Cimitirul este la balanţa primăriei. Avem un loc special amenajat şi pentru răposaţii sectanţi. Atunci când noi am făcut reparaţia capitală a cimitirului, penticostalii nu au contribuit cu nimic. Se râdeau de noi, dar acum îşi cer drepturile”, a declarat preotul Ion.

„Nici nu am ieşit afară să fac gălăgie. Neînţelegerile au apărut între câţiva creştini, care sunt verişori cu persoana decedată. Cu două luni în urmă, penticostalii au convertit bătrâna asta. Au măgulit-o cu tot felul de prostologii că o vor ajuta să se trateze de o boală.”

„Până la locul unde este o trecere direct în cimitir sunt exact 250 de metri, nu un kilometru cum au spus penticostalii. În final, am cedat şi le-am permis să treacă doar costiugul cu răposata, iar restul să plece la groapă pe o altă cale. Ulterior, am găsit bucăţi rupte dintr-o iconiţă, pe care o aveau. Deci, scopul lor era să ponegrească şi să profaneze biserica.”

Amintim că în ziua Crăciulului pe stil nou, la 25 decembrie, a avut loc un scandal religios în s. Micleuşeni. Un grup de oameni au dorit să înmormânteze persoana apropiată de religie penticostală (o biserică neoprotestantă – n. red.), dar creştinii din localitate au blocat intrarea pe teritoriul bisericii, care ducea spre cimitir.

Atunci, pastorul local al bisericii penticostale, Victor Antoci, a declarat pentru Unimedia că „toate rudele răposatului au trebuit să meargă aproape un kilometru prin zăpadă, ca să intre prin altă parte în cimitir, unde era o porţiune de gard dărâmată. Deja răposatul a fost înmormântat într-o zonă de la marginea cimitirului, acolo sunt înmormântaţi oamenii spânzuraţi”.

Unimedia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: