Opinii contradictorii ale opoziţiei privind participarea la alegerile preşedintelui


Unitatea anterioară în declaraţiile liderilor partidelor de opoziţie, care au acces în Parlament, conform cărora nu vor participa la votarea şefului statului, se pare, se risipeşte.

În timp ce liderilor celor două formaţiuni politice liberale – Partidul Liberal Democrat (PLDM) şi Partidul Liberal (PL) – pledează pentru provocarea de alegeri parlamentare anticipate, liderul Alianţei Moldova Noastră (AMN) lasă loc pentru interpretări.

Liderul PLDM, Vladimir Filat, susţine că nici la 3 iunie formaţiunea sa nu va vota un preşedinte comunist, iar încercările comuniştilor de a alege un preşedinte se vor solda cu eşec. Filat a mai spus că PLDM nu va negocia nici într-un fel cu comuniştii.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat că comuniştii sînt în derută şi se confruntă cu disensiuni interne.

Pe de altă parte, liderul AMN, Serfaim Urechean a declarat că formaţiunea sa ar „vota cu două mîini pentru un candidat al opoziţiei” şi că AMN are deja un candidat. În acest sens, Urechean a spus însă că nu există garanţii din partea celor care se tem să negocieze, adică din partea partidului de guvernămînt.

Şedinţa de azi a Parlamentului pentru alegerea şefului statului a fost amînată cu voturile majorităţii comuniste pentru data de 3 iunie.

DECA-press

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: