Protest Hyde Park: STOP nesimţirii şoferilor de microbuze!


„STOP nesimţirii şoferilor de microbuze!” este mesajul lansat pe Internet de membrii asociaţiei civice Hyde Park. Mâine, 13 septembrie 2010, de la ora 9:00, Hyde Park va picheta sediul Primăriei Chişinău. Unul dintre organizatorii protestului, jurnalistul Ghenadie Brega, îi îndeamnă pe toţi cetăţenii „care s-au săturat de bădărăniile şoferilor şi care nu mai vor să rişte pe rutele municipale” să se alăture la acţiunea de protest.

„Cerem DEMISIA şefului Direcţiei Transport, V. Ţernă, pentru că nu a ştiut să soluţioneze problemele reclamate de noi şi asigurarea respectării legislaţiei de către şoferi şi proprietarii de rute de microbus”, se spune în mesajul de protest lansat de Hyde Park.

„În fiecare zi de luni în perioada 13 septembrie – 11 octombrie curent (13, 20 şi 27 septembrie, 4 şi 11 octombrie, de fiecare dată la ora 9:00 (când autorităţile locale fac şedinţa săptămânală), vă invităm la PROTEST în faţa Primăriei municipiului Chişinău”, scrie Ghenadie Brega pe Facebook, unde a fost lansată o pagină dedicată evenimentului.


Aici VIDEO cu şoferi care nu respectă regulile de circulaţie rutieră:www.curaj.tv/tag/microbuz


Regulamentul circulaţiei rutiere INTERZICE şoferilor de microbuze:

– să fumeze şi

– să vorbească la telefon în timp ce conduc.

Regulamentul cu privire la transportul de călători, elaborat de Primărie, INTERZICE şoferilor:

– să aibă aparatele de radio şi casetofoanele deschise în timpul serviciului,

– să vorbească urât cu călătorii etc.

Codul rutier INTERZICE şoferilor:

– să conducă cu viteză excesivă în oraş,

– să frâneze şi să depăşească alte unităţi de transport în locuri nepermise,- să stopeze neregulamentar pe trecerile de pietoni etc.

Text: hotnews.md; video: protv.md

Lasă un comentariu